woensdag 20 augustus 2014

Persoonlijk: klaar voor verandering?Ik heb het moeilijk om uit mijn comfortzone te kruipen. Oké, op reis kan ik wel eens wat doen dat ik anders nooit zou doen maar eenmaal thuis durf ik niet zomaar in het diepe te springen. In september doe ik namelijk twee dingen die mijn leven wat zullen…ja, inderdaad…veranderen.
Voor de meeste mensen onder jullie zullen dit niet zo’n grote aanpassingen zijn maar voor mij is het dat wel. De twee veranderingen zijn nu eenmaal:
 1. Ik verander van studierichting
 2. Ik heb een hobby (waarbij ik sociale contacten heb)
Meer over puntje 1: 

Mijn middelbare school carrière is niet één rechte lijn maar eerder een soort zigzag, haha. Ik begon in het eerste jaar aan Handel-Wiskunde. Nu lijkt me dit enorm saai en toen eigenlijk ook al maar ik had niet zo veel keuze. In oktober, toen ik nog maar een maand in Handel-Wiskunde zat, voelde ik me er echt niet thuis en besloot ik voor Marketing & Ondernemen te gaan. Dit was op dezelfde school. Nu ik naar het vijfde ga, ga ik een heel andere richting uit, namelijk: Mode & Design

Ik ben altijd wel ergens creatief geweest en ik heb eindelijk de stap durven nemen. Ja, ik heb heel erg getwijfeld omdat ik nog maar twee jaar op die school zit (voordat ik naar de hogeschool ga). Ik heb toch voor mode gekozen omdat ik de laatste twee jaar toch een beetje wil kunnen genieten van school en mijn middelbaar goed afsluiten. Mijn tijd op school was voor ongeveer 60% niet oké (mede dankzij mijn hoogsensiviteit en de angst, woede, stress en onbegrip die ik daardoor krijg) dus hoop ik nu een nieuwe kans te krijgen. Het is nog steeds op dezelfde school en dezelfde mensen zullen er nog steeds rondlopen, maar ik krijg wel nieuwe klasgenoten en ik hoop dat dat me helpt. 

Natuurlijk ben ik bang. Ik ben bang dat het weer wordt net als de jaren hiervoor. Ik ben bang dat het me niet zal lukken. Ik ben bang dat ik geen nieuwe vriendschappen kan opbouwen. Ik ben bang voor het sociale gedeelte die school me brengt. Ik ben voor meer dingen, grote en kleine dingen, bang maar uiteindelijk zal ik het gewoon over me heen moeten laten komen en het moeten doen. En ik hoop dat ik op 1 september die ene vlaag van moed heb en de verandering die prikkels meebrengt, zal overwinnen. Want uiteindelijk is het een studierichting die ik zelf heb gekozen en waar ik al even van droom.

 Meer over puntje 2:Ik heb gedanst, rope-skipping gedaan, bij een soort leesclub gezeten, etc. maar na een maand, jaar of langer voelde ik me er niet meer goed bij. Toen wist ik niet dat ik hoogsensitief was en later gezien zal dat er wel mee te maken hebben gehad. Het sociaal zijn dat aan een hobby vasthangt, was/is niks voor mij. Ik werd er gewoon verdrietig van, voelde me buitengesloten

Nu start ik in september aan de kunstacademie waarbij ik twee avonden per week (woensdag en vrijdag) twee uur zal gaan boetseren, tekenen, schilderen, etc. om mijn zinnen te verzetten. Het was ook altijd al iets waar ik jaloers op kon zijn: die kinderen/jongeren die naar de tekenschool gingen. En nu begin ik er zelf aan. Ja, het kan zijn dat ik er nare gevoelens door krijg maar ik wil me er wel voor openstellen en wie weet voelt het daar als mijn derde thuis (eerst bij mijn familie, daarna bij het reizen, haha). 

Het is opnieuw verandering maar ik zie het als het opbouwen van ervaring. Omdat ik dromen heb als het werken als au pair in het buitenland én vrijwilligerswerk doen, zal ik toch wat ervaring op moeten doen i.v.m. mensen (die spreken en sociaal zijn, haha). Dit doet me denken aan het feit dat ik al even op mijn nichtje en neefjes pas en ik van plan ben om als babysit (bij ‘vreemden’) aan de slag te gaan. Dit zal ik pas doen in oktober en is ook weer om ervaring op te bouwen met kinderen en omdat ik het gewoon graag doe. (ik zal er zeker nog even over schrijven)

Zo zie je wel, ik zal dit jaar afsluiten met het realiseren van enkele dromen en stiekem ook enkele angsten… maar ach, ik ben er wel klaar voor.

Ga jij goed met verandering om?
x Lisa
 Vergeet ons niet te volgen!
Follow on Bloglovin

12 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder om te lezen allemaal joh! Ik ken het een beetje van de HSP, op de middelbare had ik ook zoiets (wel wat complexer, met depressies erbij, maar goed). Inderdaad erg veel onbegrip, dat is heel moeilijk. Ik vind het knap dat je de veranderingen durft aan te gaan! Volgens mij heb je wel gelezen dat er ook veel verandert in mijn leven, dat blijft toch altijd wel een beetje spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het is een grote stap maar ik kan het leven gewoon niet aan me voorbij laten gaan... & inderdaad, dat las ik. Het is het overwinnenn van angsten en dat is altijd stressvol. Ah, we zijn al met z'n tweeën, wie weet wie er nog allemaal zo is net als wij. ;)

   Verwijderen
 2. Wat goed dat je voor jezelf kiest. Het kan heel eng zijn om dat te doen, maar gelukkig is niets definitief in het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed zeg! Ik snap je helemaal dat je al die gevoelens met je meedraagt, maar ik denk zodra je er eenmaal helemaal met bezig bent dat je dan zal zeggen, wat ben ik trots dat ik dit doe! En vergeet niet te genieten want je gaat echt een mooie opleiding doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! erg fijn om dit te lezen. Ik ga er zeker van proberen genieten.

   Verwijderen
 4. Mooi dat je zo open bent over je gevoel. En zo herkenbaar! Maar vergeet niet dat deze 'enge' dingen meestal wel de beste leermomenten zijn, waar je later met grote trots op terug kun kijken. Ik wens je heel veel succes en een mooie tijd toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het makkelijker om alles van me af te schrijven en ik wil graag eerlijk zijn met mijn 'lezers'! En je hebt gelijk, ik ga dit jaar heel wat leren. Dankjewel!

   Verwijderen
 5. Wat super leuk dat je naar de kunstacademie gaat! :) Goed dat je voor jezelf kiest, veranderingen zijn altijd eng maar wel super leuk! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! En ja, ik heb zin om het creatieve in mezelf naar boven te brengen. :)

   Verwijderen

 
Images by Freepik