zondag 24 augustus 2014

OrthopedagogieVolgende maand zet ik de stap!

Ik heb nog geen twee maand geleden mijn diploma voor het secundair onderwijs gekregen en volgende maand zit ik al terug op de hoge school... Ik ben bloednerveus voor mijn allereerste schooldag aan de hoge school... Iedereen kent het wel de stress om niet aanvaard te worden in een groep/klas. Ja, ik heb er ook last van!
Gelukkig, heb ik al gekozen wat ik graag wil worden! (oef!) Omdat ik graag met mensen werk en het kriebelt om anderen te helpen, die het moeilijk hebben in deze toch wel, niet te vergeten, moeilijke maatschappij, heb ik gekozen om opvoeder te worden.

Maar wat is nu precies orthopedagogie?

De benaming is natuurlijk moeilijker dan de uitleg zelf.
Hieronder vind je een mooie definitie, die ik gevonden heb.

"De orthopedagogiek betreft een specialisatie in de pedagogiek die zich richt op de behandeling van mensen met een mentale en/of fysieke beperking en mensen die zich in een problematische leer- of opvoedingssituatie bevinden." 
- bron: wikipedia.org

Verder zou ik later heel graag werken met kinderen die een bepaalde problematiek hebben. Maar ja, je hebt het niet altijd zomaar te kiezen. Zo lang ik mensen kan helpen ben ik blij. :D Als ik bezig ben met mijn studie dan zal ik daar zeker nog over schrijven.

Zet jij net als ik binnenkort dezelfde stap? Zo ja, welke richting ga jij studeren? Of ga jij net een andere grote stap zetten in je leven? Laat het me weten in de reacties!
x Eline


 Vergeet ons niet te volgen!
Follow on Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Fantastisch! Ik hou ervan als mensen hun droom achterna gaan en studeren. Ik ben in juni afgestudeerd (International Business) en heb daarna direct een geweldige baan gevonden. Ook een mooie uitdaging. Veel succes met je studie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg bedankt! Super dat je direct een baan vond, ik wens je veel succes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat geweldig. Het klinkt als een geweldige studie in elk geval. Ik wens je heel veel succes en wat betreft je klas: dat komt helemaal goed. Hoe kunnen ze jou nou niet aardig vinden? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo lief van je! :D hopelijk komt het allemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een goede studierichting gekozen! ;) ik begin in september aan mijn derde en laatste jaar orthopedagogie. Ik vind dit een heel fijne en interessante studierichting. Je kan er alle kanten mee uit! Binnenkort wil ik hier graag over gaan schrijven op mijn blog, kom dan gerust een kijkje nemen en als je vragen hebt over bepaalde vakken of stages mag je me die altijd stellen. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jay voor orthopedagogiek! Ik studeer zelf dit jaar alweer af voor voor "gewoon" pedagogisch medewerker. Orthopedagogiek is zéér interessant. En kinderen zijn leuk. =)

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik