woensdag 27 augustus 2014

MoMu Antwerpen
Afgelopen vrijdag heb ik het modemuseum van Antwerpen bezocht. Ik moest de tentoonstelling bekijken als voorbereiding voor mijn studie (Mode & Design). Ik had foto’s gemaakt van de kleding van o.a. Yves Saint Laurent en Chanel maar helaas kan ik ze niet uploaden via mijn gsm. Na meerdere keren proberen, heb ik de moed opgegeven en heb ik foto’s genomen van de infobrochures die ik ontvangen heb.

Het was even zoeken voor we het museum vonden, maar eenmaal aangekomen waren we wel blij. We werden vriendelijk geholpen en liepen de trap op naar boven om de tentoonstelling met de naam Birds Of Paradise te zien. Birds Of Paradise vond ik een erg mooie en inspirerende tentoonstelling. Het gaat over het gebruik van pluimen en veren in de mode. Wat ik wel jammer vond: er was enkel de tentoonstelling en geen ander deel in het museum. Behalve de eindcollectie van de laatstejaars aan de modeacademie was er dus niks meer. Naar Antwerpen rijden duurt toch wel een tijdje en we waren zeker niet langer dan 30 minuten in het museum. Ergens wel teleurstellend, maar als ik in Antwerpen zou wonen zou ik vaak naar de tentoonstellingen gaan kijken! Ook als toerist is het iets leuks om even nog vlug  iets te bezoeken.

Birds Of Paradise loopt nog tot en met morgen en vanaf 25 september kan je er opnieuw terecht voor een nieuwe tentoonstelling, namelijk MoMu NU waarbij topstukken van o.a. Raf Simons en Ann Demeulemeester.


Tip(!): Het museum is gratis voor jongeren (tussen 12-18 jaar), 18 – 26 jaar kost maar 3 euro. Voor volwassenen kost een ticket 8 euro p.p. Ook zijn er speciale prijzen voor families. 

Iedereen die geïnteresseerd is in kleren en mode: zeker eens doen!

Website

Wat vind jij van zo'n museum? 
x Lisa
 Vergeet ons niet te volgen!
Follow on Bloglovin

1 opmerking:

 
Images by Freepik