zaterdag 19 juli 2014

Een weeffout in onze sterren


Het boek en de 'goodies' die ik bij de première van de film heb gekregen! :-)


Wat was ik verrast én blij toen ik de mail las. Ik heb het bekende boek van John Green gewonnen. (Thanks, Film Fox Belgium!) Natuurlijk had ik dit boek al een paar keer gelezen maar het maakt het wel wat gemakkelijker om niet telkens naar de bib te moeten als ik het wil lezen. En zeker nu het echt bekend is geworden door de film die in de bioscoop te zien is!

Algemene informatie:
Aantal bladzijden: 336
Originele titel: The Fault in Our Stars
Auteur: John Green
Genre: Liefde

Samenvatting:
Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Review:
Wat me meteen opviel aan dit boek was de manier waarop het wordt geschreven. Het was de eerste keer dat ik iets las van de schrijver John Green en de manier waarop hij zinnen aan elkaar plakte, was nieuw voor mij. Door moeilijke worden te gebruiken vond ik het boek relatief moeizaam lezen, wat ik jammer vond. Maar dat is ook het enige minpuntje aan dit boek. Het staat vol met mooie woorden en intussen bekende citaten. Het gaat wel degelijk over kanker, maar liefde is duidelijk hét genre in dit boek. Ook humor komt hier en daar aan te pas, wat het verhaal toch wat luchtig houdt. Een weeffout in onze sterren grijpt je naar de keel en wie weet laat je wel eens een traantje rollen. Het einde is dan ook in staat om je met een vreemd gevoel achter te laten. Voor mij is dit zeker een aanrader!


Aantal hartjes(?): ♥♥♥♥
Quote: "Okay? Okay."

Een weeffout in onze sterren kost € 14,95
& is online maar ook in diverse boekenhandels verkrijgbaar!


Heb jij dit boek al gelezen of de film gezien?
x Lisa
Vergeet ons niet te volgen!
Follow on Bloglovin

9 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek zelf in het Engels, vind ik net wat fijner lezen en ik heb ook de film gezien! Ik ben helemaal fan (: De film was wel heel emotioneel, maar op een goede manier (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb enkel een fagment in het Engels gelezen en ik begrijp dat je hem fijner vindt dan in het Nederlands! En inderdaad, je hebt helemaal gelijk. (:

   Verwijderen
 2. Ik moet het boek nog lezen en de film zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me een heel mooi maar toch ook emotioneel verhaal. Wil snel het boek lezen en/of de film zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het boek hier ook in het Engels liggen, heel hard gehuild tijdens het lezen en ook afgelopen zondag toen ik de film in de bioscoop zag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het boek in het engels thuis liggen, ik heb er de eerste pagina's uit gelezen en heb echt benieuwd naar het verhaal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed artikel. Ik heb eerlijk gezegd het boek niet gelezen maar de film wel gezien. Echt een erg mooi verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het zelf ook en gelezen. Ik vond het ook een erg mooi boek. Het laat je het verhaal voor je zien. Mooi artikel wel.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik