vrijdag 25 juli 2014

Van woord tot zin: introductie


In de rubriek 'Van woord tot zin' kan je telkens andere schrijftips vinden. Ik bespreek samen met jullie elke keer opnieuw een andere manier: van column tot een blogpost, van verhaal tot een artikel, ... Waar moet je op letten bij een verhaal? En hoe verloopt zo'n proces? Wat zijn de kenmerken van een column? Ik zal proberen op al jullie vragen een antwoord te kunnen geven. Ook kan ik soms 'filosofisch' uit de hoek komen, mijn ervaringen en allerlei andere tips & tricks met jullie delen.

Zoals jullie misschien al weten heb ik heel wat interesses. Schrijven is één van die interesses. Waarschijnlijk komt dit omdat ik doorheen de jaren heel wat boeken heb gelezen. En dan gebeurt het wel eens  dat je gefascineerd raakt door woorden die zinnen worden en die dan samen een verhaal worden. Je raakt gefascineerd door de personages en hun karakter. Door de plaats en de gebeurtenissen. Door de details die het verhaal zo werkelijk of net zo fantasierijk mogelijk maken. Door de auteur die een geweldige schrijfstijl heeft en bomvol creatieve ideeën blijkt te bezitten. Door goede boeken kijk je op naar een bepaalde schrijfstijl of een specifiek genre. Bij een boek dat je niet zou aanraden leer je meteen welk genre je of welke schrijfstijl je niet ligt.

Eén ding is zeker: door verhalen te lezen leer je. En zo is het bij mij allemaal begonnen. Naast boeken vind ik tijdschriften en blogs (of course) ook helemaal geweldig. De tekst wordt versterkt door het gebruik van foto's. Je kan dus best zeggen dat ik houd van zinnen aan elkaar plakken. Met deze rubriek wil ik graag mensen helpen die net als mij helemaal into writing zijn. Binnenkort  zal er dus zeker een eerste post van de rubriek te voorschijn komen! Indien jullie graag bepaalde tips wensen voor iets of om het eender wat, laat hieronder zeker een reactie na.

Wat denken jullie van deze nieuwe rubriek? 

x Lisa
 Vergeet ons niet te volgen!
Follow on Bloglovin

5 opmerkingen:

 1. Ik ben nu al fan van deze rubriek! Want zoals jij zegt: je leert van lezen. Ik vind het heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa je leert inderdaad heel erg van lezen! :) Ik vind je blognaam trouwens heel leuk! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh wat een leuk idee!
  Ik kijk al uit naar de artikels die je gaat schrijven :D
  Veel succes met je rubriek!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik